Hur är jag som mamma:)

Hittade ytterligare ett test på nätet:) man kan tro att jag inte har något att göra men det har jag kan jag lova haha. Men det här var ganska kul. Resultatet blev: Avslappnade harmoniska mammanLäs mer om de olika mammatyperna här:

Känsliga och sårbara mamman
Du är otroligt omsorgsfull och har en mycket bra känsla för vem ditt barn är.
Du påverkas starkt av ditt barns gråt, som skär i ditt hjärta. Om andra kommenterar din mammaroll tar du det verkligen på allvar och funderar mycket på vad de har sagt.
Goda råd: Ta det lugnt. Barn är starka. Tro på dig själv - din intuition är det viktigaste redskapet i uppfostran!


Mycket bekymrade hönsmamman
Ibland känns det som om mammarollen bara är en massa bekymmer. Precis när du har slutat oroa dig för en sak, dyker det upp en annan. Även under graviditeten tänkte du mycket på allt som kunde gå på tok.
Ibland undrar du hur det kan vara att allt faktiskt går bra.
Goda råd: Försök låta bli att konstant oroa dig. Du måste försöka släppa efter lite och inte vara så överbeskyddande. Barnen måste få komma ut och utforska världen och det får du inte förhindra dem från att göra.


Ambitiösa, mycket medvetna mamman
Du tar din mammaroll mycket seriöst. Du är enormt ansvarsfull och när ditt barn ska passas av andra har du helt koll på läget. Du håller dig uppdaterad om vad som är bra för barn.
Du gillar också att andra betraktar dig med respekt och hur du är som mamma. Du signalerar omedvetet att du helt har koll på det där med att vara mamma
Goda råd: Glöm inte mitt i allt ditt sökande efter information att se ditt barn. Kanske är han/hon helt annan än den du vill att han/hon ska vara. Tänk mer på att lära känna ditt barn än att stimulera honom .


Avslappnade harmoniska mamman
Det är helt naturligt för dig att vara mamma. Du mår bra i din mammaroll och litar mer på din egen intuition istället för alla andras goda råd.
Goda råd: Keep up the good work ...


"Det går nog"-mamman
Du är mamma och gör så gott du kan. Men det där med att läsa tjocka böcker eller gå på babyrytmik en gång i veckan är inte helt din grej.
Du tycker antagligen att många andra mammor går lite väl mycket upp i sin mammaroll.
Goda råd: Kom ihåg att ägna tid åt ditt barn, så att du alltid har en känsla för vem han/hon är och hur han/hon mår. Kanske behöver ditt barn dig mer än du tror.


Inte deltagande mamman
Det är ditt liv och det är inte alltid bebisen passar in - Bebisen rättar sig efter mamma.
Du är inte rädd för att ta med dig bebisen eller ditt lilla barn till olika ställen. Du tycker att ditt barn lika gärna kan lära sig det från början.
Goda råd: Kom ihåg att du är ditt barns läromästare. Ditt barn lär sig av ditt beteende, såsom du är tillsammans med ditt barn så kommer han/hon att bete sig tillsammans med andra människor. Din roll är viktigare än du tror.


Kommentarer

Tyck till här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0