Besökare idag!

VU1!

Nu var det ett tag sedan jag skrev, har inte riktigt orkat. Går just nu väktarutbildning 1 så jag är sååå trött om kvällarna så rätt mycket får ligga på is just nu. Det är väldigt intressant kurs men ska bli kul och se vad jag kan få användning för i arbetet. Jag kommer inte vara klar väktare när jag gått klart den här kursen på 9 dagar. Utan ska väl ha någon form utav säkerhetsutbildning. Kan numera olika tekniker för att gripa någon, eller sätta på handfängsel om det behövs. Vet även hur man använder batongen vilket jag inte kommer använda ;).  På onsdag ska vi ha praktiskt prov och torsdag ska vi ha skriftligt prov. Usch tycker inte om... är nervös hoppas jag iallafall blir godkänd :)

Ska försöka skriva nått mer i veckan får se om jag hinner. Ska plugga lite och mitt upp i allt så fyller jag år, vilket jag inte tänkte fira direkt faktiskt. Man slutar på nått sätt att fylla år ju äldre man blir eller?? hehehe.

Ta hand om er!!!

Kram Ulrika


♥ Emma ♥

Igår fyllde min dotter Emma 12 år. Hon föddes kl 13.03 19 augusti. Kommer ihåg hennes förlossning som om det vore igår. Jag gick över tiden ca 14 dgr. Tyckte att nu får det vara nog nu får de hjälpa mig att få igång förlossningen. Så jag ringde till Huddinge Sjukhus och hörde mig för vad jag skulle göra. De bokade tid åt mig för att göra nått nytt ultraljud och de sa även att mår barnet och mamman bra så sätter de inte igång förlossningen. Men jag tyckte att jag inte alls mår bra, hade ju rätt jobbig foglossning och fick gå med kryckor för att kunna gå. Så ja efter en stund så fick jag iallafall tiden till att göra ett ultraljud.

På morgonen när vi skulle göra oss klara för att gå iväg och lämna Emmas storebror Sebastian till deras mormor så tyckte jag det kändes lite jobbigt i magen. Men tänkte inte så mycket mer på det. Vi lämnade prinsen till mormor och tog bussen mot Huddinge Sjukhus, trixet här var att vi var tvungna att gå av och byta buss vid Norra sköndal... och då hade mitt värkarbete startat lägligt nog. Jörgen klockade mina värkar och sa att det var gott om tid för det var minsan 5 min mellan värkarna.. vilket det inte var utan 3 min men han ville inte säga det för han var rädd att det skulle stressa mig. Men vid Norra Sköndal tyckte jag  det blev riktigt jobbigt och tyckte vi skulle ringa efter taxi istället för vänta på bussen. Men Jörgen menade på att vi ändå får vänta på taxi så kunde vi lika gärna ta bussen. Det jag inte tänkte på då var ju att bussen stannar vid varje station och taxin åker ju raka vägen. Men vilket som så tog vi bussen och väl framme vid Sjukhuset så sa jag att vi går ner till förlossningen direkt och hoppar över Ultraljudet. Så vi knackar på vid förlossningen och de tyckte vi kom en väldigt konstig väg eftersom de som kommer åker bil och kommer då in andra vägen. Fick då förklara att vi åkte buss in, under dagen så hade det gått "rykten" om ett par som åkte buss in så när jag berättade för en barnmorska så utbrast hon haha var det NI :) lite kul.. blev ett roligt minne iallafall. Väl inne på förlossningen så var jag öppen 3 cm men totalt så tog det 4 1/2 timme hela förlossningen. Jag mådde verkligen jättebra efteråt men Emma mådde inte lika bra hon hade lågt blodsockervärde och fick läggas in på neontalen så vi var där några dagar tills hon var stabil och då fick vi åka hem.

Första mötet mellan Sebastian & Emma: Sebastian pillade på Emmas hand då tog hon tag i hans finger. Han blev helt chockad och vågade inte röra en fena och sa titta titta... :) Han blev jätteglad. Min lilla prins blev storebror.

 


Otursdag!

IGår kändes det som om jag förföljd utav otur..  datorn på jobbet gav upp, sen var det systemet som krånglade... när jag väl kom hem. Ja då brände jag mig på handen när jag lagade mat... hmm.. inte speciellt roligt. Så idag fick jag gå till cityakuten för att få brännskadan inlindad. Ser ut som jag gått en match mot Mike Tyson.

Se själva:

 

Kan ju säga att jag har haft lite ont, men nu känns det betydligt mycket bättre :)

//U

Promenad!

I söndags kväll blev vi lite rastlösa och valde att ta en promenad. Vi tog med oss tjejerna men de ville gärna cykla vilket de fick.  Vi gick förbi några lekparker som vi stannade till vid så de fick leka av sig lite. Men på vägen hem så gick vi via en uppförsbacke mot oss. Då väljer lilltjejen att gå eftersom det är tungt att cykla i backe. Där går det förbi en man med sin hund. Då säger hon precis när han går förbi: gammal och gammal jag säger schhh åt henne. Då svarar hon mig: Men mamma vet han inte om att han är gammal?  Vad svarar man på det, barn har sina mest härliga kommentarer ibland

//U

Midnattsloppet 2010!

I lördags sprang jag och min kärlek ♥ midnattsloppet. Mitt första riktiga tävlingslopp så jag var väldigt spänd. Var rädd att mina knän inte skulle hålla m.m. Men väl framme i fållan så kändes det riktigt härligt. Bra stämmning och förväntansfulla människor. När vi väl fick börja springa så fick jag smärtor i vänster knä vilket jag blev lite sur på men det gick över efter en stund. Vilket resulterade i att jag inte vågade ta i för mycket. 

Det som var så himla mysigt var alla som hejade på, och en liten flicka sträckte ut sin hand och high fivade så jag slog lite lätt på hennes lilla hand :) SÅååå sött.  Det kändes grymt häftigt när folk applåderade och skrek på oss alla som sprang man fick lite ny energi utav det.

Det som jag själv inte uppmärksammade var att vattnet tog slut och lite annat. Själv tog jag inte vatten förrän jag kom till vätskekontrollen vid 7 km.  Vi hade laddat med vatten redan någon dag innan eftersom vi förstod att det kunde bli varmt. Dessutom tog vi med oss en varsin flaska så vi kunde dricka en del innan vi startade :). 

Det var en tuff bana med jobbiga backar, tidigare när jag sprungit milen så har det varit en flack bana och det bästa jag sprungit är då 64 minuter. Så nu när jag sprang milen så slog jag mitt eget personbästa, 60 minuter och 1 sek. Mitt mål innan var att springa under en timme. Vilket jag var 2 sekunder ifrån, kanske lite surt men känner mig ändå väldigt nöjd med tiden eftersom det var en mycket tuffare bana + 90% luftfuktighet enligt nyheterna. Lyssnade på nyheterna igår och där sa de att det var nära att de tänkte ställa in loppet. Så då kan jag få känna att den tid jag tog är en väldigt bra tid. 

Strax efter 9 km:s skylten så hör jag någon skrika det är bara 700 meter kvar till mål vilket resulterade i att jag tog i för glatta livet, men tänkte vart är mål då ser ju inget. Efter en stund så såg jag målskylten längre bort. Kändes som om jag inte kom någon vart när jag sprang. Men rätt som det var så var jag i MÅÅÅÅL, vilken känsla.. min kärlek sa du slog ditt PB shit va nice... trodde jag aldrig att jag skulle göra eftersom min tanke bara var att spelar ingen roll vilken tid bara jag klarade mig runt. När vi var framme så sa någon till oss att ta av oss chipen och lägga dom i en låda. Efter det så fick vi medalj, banan och energibar ja och en mugg vatten blev det :) Kände mig rätt yr när jag stannade vid mål men jag återhämtade mig snabbt.

Dessvärre så var det två personer som dog under loppet så jag skickar massor med tankar till deras anhöriga.Här följer lite bilder:   

Vi förbereder oss inför loppet, min kärleks föräldrar körde oss till Zinkensdamm. Sista bilden är medaljen :)


Efter loppet så tog vi tunnelbanan till Slussen för att gå hem till min kärleks föräldrar och låna deras dusch (de bor på söder). Blev ju då att vi gick banan som vi precis sprungit fast åt fel håll.. så kontrollanterna trodde att vi gick åt fel håll så vi sa vi är färdiga. Grattis sa dom :) Det kändes grymt bra. När vi väl var hemma hos min kärlek (kl 01.00) Så tyckte vi att vi skulle skåla i vin/öl och äta lite godis. Vi fick en påse med lite godis utav kärlekens mamma och däri hade hon även lagt varsin presentkort till SF som present för att vi sprang loppet. Sååå himla underbar.  Vi tog en klunk och någon bit godis och kände.. nä nu går vi och lägger oss. Vi var helt slut men väldigt nöjda.
/U

Förändringar för livet!

För nästan 1 1/2 år sen började mitt nya liv. Då gjorde jag min Gastric bypass. Det är ett utav de bästa val jag gjort i mitt liv.  Jag har en HELT annan energi nu än vad jag hade då. Barnen märker tydlig skillnad på sin mamma och de tycker det är toppen att jag mår som jag gör idag.  Att jag dessutom orkar springa... menar när folk pratade om att de drog ut och sprang tänkte jag att de var inte kloka, skulle ALDRIG kunna tänka mig att springa usch vilken tråkig sport...  men idag tycker jag det är JÄTTEkul att springa. Förra året så sprang en kompis midnattsloppet och undrade om jag skulle med då tyckte jag att jag inte hade orken så sa jag att jag skulle göra det 2010.  Och i morgon bär det av... jag är verkligen jättenervös. Men min kärlek är mitt stöd han är så underbar. SÅ det var inte bara mitt nya liv med min nya vikt utan fann ju även kärleken ♥

När jag pratar med andra som funderar på göra en GBP men känner sig väldigt osäkra så föreslår jag att de ska skriva en lista med för och nackdelar på att göra en GBP och på att fortsätta vara överviktig. 

Det som  gör mig ledsen ibland är att min pappa aldrig fick se mig så här, han fick inte se mig så här lycklig och välmående.. han skulle väl dock tyckt att jag inte är riktigt klok som drar ut och springer. Men han skulle ha tyckt om min kärlek det är jag säker på. Det var mycket som försvann med min viktnedgång.. sömnapnén, och så hade jag svullna händer och fötter... jag hade problem med höger hand den värkte och var svullen, gjorde röntgen m.m men de hittade inget fel. SÅ när jag gick ner så försvann svullnaden och värken.. märkligt va? Inget någon läkare nämnde att det kunde vara vikten. Det var när jag såg bilden med det blåa skyddet som jag kom på att jag hade problem... man glömmer fort hur det var
//Ulrika

♥ KärlekSemester ♥

Vi var barnledig i 1 vecka på semestern så då tog vi vårt pick och pack och åkte till Danmark. Det var helt underbart. Var ca 100 mil till det stället vi skulle bo på som hette Videbaek så vi stannade till vid Odense och stannade kvar en natt och såg lite vad den staden hade att erbjuda. När vi var framme vid Videbaek så tog vi en löprunda och såg oss om lite, under dessa dagar åkte vi till Ringköping, Hvide Sand och Söndervig. Finaste stranden tyckte vi var Söndervig, den kan vi varmt rekomendera. Lägger in lite väl valda bilder. På vägen hem så åkte vi raka vägen hem med några små stopp på vägen bara. Gick bättre än vi trodde. Under vistelsen så sprang vi en del men åt och drack massor med gott. Det jobbigaste var när vi sprang vid stranden i en timme. Det var tufft men riktigt kul. Tänker att springa utmed stranden och höra havets brus ;)

                


//U

Geting!

Jag börjar bli lite less på getingarna nu, jag är faktiskt inte lika rädd för dom nu som jag var förr vilket är positivt men de är iallafall jobbiga.

Emma ville inte att vi skulle skada en geting som kom in så hon skulle rädda den från mamma hehe

   

Emma in action :)

HOn är så snäll mot alla djur, stora som små :)


Lite nytt!

Tänk vad en liten sak kan bli en stor sak. Häromdagen fick jag hem en ny matta (från svägerskan) och tog då ett tok röj och la på mattan. Köket blev som nytt. Tänk vad en liten förändring gör mycket.Tycker dock att den är lite kort men det fungerar just nu :) Jag är iallafall nöjd

Hjälp!!

Fick precis en liten knut i magen... börjar bli nervös inför midnattsloppet. Tänk om jag inte orkar, tänk om mitt knä pajar, nä slå bort dumma tankar, klart jag orkar. MEN tänk om!!!! ahhh nä skit samma det blir vad det blir.

Men känner mig grymt taggad inför det här. Jag har sett fram emot det i ett års tid, det här är målet med min löpning. Ja eller just för stunden jag kommer ju fortsätta springa efter loppet. Mitt mål efter midnattsloppet är att slå den tiden jag springer på i år nästa år. Antar att jag kommer springa andra lopp oxå. Men ska först springa Midnattsloppet 2010. Känner till flera andra som ska springa på lördag. Flera stycken på jobbet faktiskt. Ska bli en otroligt rolig upplevelse. De som sprungit det här tidigare säger att det är enorm känsla så jag ser verkligen fram emot det här. 

 

/U


Jacka!

Jag har fått en ny jacka, jag brukar inte använda så mycket färger egentligen men den här trivs jag verkligen i. Så nu börjar jag införskaffa mig lite mer färger. Men gillar fortfarande svart :)Vad tycks? :)

/U

Underbar helg

I fredags tog vi det bara lugnt och hyrde en film och åt lite popcorn :)

Lördags hade vi besök utav Tobbe & Maria och deras underbara döttrar. Vi gjorde en tre rättersmiddag. Hur lyckat som helst. Jag hade suttit och letat recept på nätet för att vi ville göra nått nytt. Så hittade jag ett som blev grymt bra.

Lite bilder:

Förberedelser
     

Förrätt (röra på bröd), Varmrätt (kycklinggratäng med dijonsenap & basilika) Efterrätt (päronhalvor med vaniljglass)

  

Smått och gott!

  

//U

Min inställning!

Ja då var det snart dax för midnattsloppet :) Ska bli så himla spännande. Förra året när jag bestämde mig för att anmäla mig till årets midnattslopp så var min inställning att jag skulle ta mig runt banan oavsett om det blir joggandes eller gåendes :). NU har min inställning till det ändrats en del sen i februari-10 då jag började med min löpning. Nu vill jag ta en bra tid.. eller åtminstonde springa runt timmen. Nästa år vill jag slå årets tid :) Vill inte ha för hög press på mig då mitt högerknä började strula lite nu. Vilket känns himla trist men vad är det man säger, övning ger färdighet. Just för stunden så är jag nöjd med min löpning, med tanke på att jag aldrig sprungigt i hela mitt liv. Men det är tack vare min viktnedgång som jag orkar det här, jag mår så himla bra känner mig stark och frisk.

Banan inför loppet :)/Ulrika

Frisyrer!

Då har jag börjat fundera lite på hur jag ska göra med håret, kommer troligen låta det växa något till innan jag beslutar mig för en frisyr men tagit ut några bilder så tyck gärna till:)

Har inte så jätte långt hår så någon frisyr här kanske jag måste spara till för att kunna ha, sen så har jag inte alltför tjockt hår :)

Ni får jättegärna tycka till, kanske t.o.m har någon annan bild eller frisyrförslag som kanske kan passa mig men tänkte fortsätta med färgen jag har svartbrun :)

Ta hand om er :)


Semester=over and out!

Då har fyra veckor gått och redan tillbaka till jobbet, känns lite skumt men ändå bra. Avslutade min semester att få ett rejäljt insektsbett eller nått liknande så jag fick påbörja en antibiotika kur + kortisontabletter så nu börjar det bli bättre.

Kommer lägga ut lite bilder sen när jag kommer hem tänkte jag. Känns som om vi hunnit med en del under dessa veckor både med och utan barn :) 

Tjingeling så länge

RSS 2.0