Finlandsresan!

Idag kom vi hem från finland, har varit så himla härligt. Vi har badat, solat, grillat, gått på  upptäcksfärd och bara haft det sååå bra. Här kommer lite bilder:

Då var vi på väg in till båten  och en bild på gågatan inne i båten, tycker det var riktigt häftigt. Vi hade inte åkt med den här båten tidigare så det var nytt för både mig och barnen. Vi åkte med Silja Serenad till Helsingfors.På Båten blev det en del lek och spelade inne på lekhörnorna, vi fikade och åt lite  och sen var det dags att sova, eftersom det är ca 50 mil till landstället från helsingfors.
På väg till Kärlekens landställe vi fick göra två stopp på vägen. Var riktigt varm men det är ju sommar.
Tog det lite lugnt när vi kom fram till stugan, barnen var lite smått trötta.


Basse hittade en rolig hatt som var köpt i thailand :)... Lite bilder vid stuganVi var på stranden en hel del, det var en helt underbar strand. En bit ifrån stranden så var det en brygga där det stod folk och tvättade mattor vilket är ett sätt att vara social i finland. Den näst sista bilden är på en som surfar efter en drake, han var grymt duktig på det.  Sista bilden tog jag när jag låg ner på filten... toppenväderVi grillade en del och en kväll åkte vi ut med båten och kikade lite på omgivningen, vi såg solnedgången det var så himla rogivande.Vi tog en liten upptäcksfärd i Kerimäki, gick in i träkyrkan där, såååå fin var den. Och så gick vi till kärlekens mormor och morfars grav och satte dit en fin blomma. Tittade runt även på turistaffären. Var väldigt dyrt där inne men fina saker.


Tillbaka i helsinfors för att ta oss hemåt, den här finlandssemstern gick lite för fort tycker vi. Hade gärna varit kvar lite till. Vi var i god tid innan vi skulle in på båten så vi kunde sitta och ta det lugnt. Sista bilden är på en man som står och tvättar mattor.På väg in till båten, när vi varit i hytten så gick vi ner till gågatan och där stod det lite roliga figurer vilket lilltjejen tyckte var lite småläskigt. De stora fann sig tillrätta rätt fort inne i spelhörnan :)Mumin firade 65 års kalas, så lillan fick skriva i ett grattis kort till honom, medans vi väntade på att självaste kalaset började så gick vi på ansiktsmålning och där fick hon en häst målad på armen. Sen var det dags för mumins kalas där det bjöds på massor med dans för barnen och lekar :)Efter mumins kalas så var det en show för både vuxna och barn, med temat olympiska spelen. De var otroligt duktiga var kul att få se :)
Efter showen så var det dags att sova. Så nu är vi hemma igen och när vi kom hem så hade jag bokat tvättstuga så man får undan allt på en gång. Får se vad resten av semestern bjuder på.

/Ulrika

Kommentarer

Tyck till här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0