W.O.W

World of the warcraft är ett spel som ligger i hetluften just nu. Väldigt populärt bland barn som vuxna. Visst jag kan förstå att man fastnar i spel och tycker det är skoj. Det jag inte tycker är ok är när man låter spelet ta över livet/vardagen.

Min son älskar det där spelet så det har ju resulterat i att jag hatar det. Men numera står hans dator i källaren. Han klarar inte av att kombinera skola/vardagen/spel, han är spelberoende. Jag har försökt att få hjälp med hur jag ska handskas med det här, om det är rätt att jag tar bort datorn helt. Eller om jag ska begränsa tiden. Har försökt med allt och det som fungerar bäst är att ta bort datorn helt. Nu har han fått andra intressen som att spela gitarr, vilja börja på innebandy och börja med bowling. Sånt känns mer normalt för ett barn i 14 årsåldern tycker jag. Och han har dessutom blivit mycket mer social och trevlig när spelet inte finns.

SÅ JA jag tycker att jag gör rätt i att ta bort datorn HELT. Vilket han såklart inte tycker men han har misskött det där så många ggr nu att det inte är någon idé att låta honom spela.

Och jag kan inte påstå att det blir lättare när spelet växer, nu vill han bara ha det ännu mer, kika på aftonbladets artikel om det så kanske ni förstår vad jag menar.

Det är iallafall vad jag tycker/känner

//U

Kommentarer
Postat av: Anita

Håller med dig, du har gjort helt rätt!!! Jag tror man som förälder måste begränsa för sina barn, fast alla andra fååår.

När mina barn bodde hemma satte vi in spärr så varje kväll kunde de vara på internet ett par timmar sedan stängdes det av.

Tittar på Ung & Bortskämd på TV, där kunde man se att en av grabbarna ingen kondis hade. Det är skrämmande, tycker jag.

2010-12-07 @ 11:21:58
Postat av: Ulrika

Ja det alternativet tänkte jag oxå på, men han blir så fokuserad på datorn så han blir grinig om han vet att han har tillgång till datorn. Nu när han vet att den inte finns så förväntar han sig inget och är mycket goare :) Ja barn ska ut och röra på sig... umgås med andra barn inte med en burk :)

2010-12-07 @ 11:26:27

Tyck till här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0