Gallstensoperationen!

Så då var det över, men den som sa att jag kommer må jättebra och kommer repa mig fort kan inte vetat vad den pratat om. Var ju det jag hoppades på så besvikelsen är enorm, nu har jag ont och är sjukligt trött och dessutom fått feber. Hmf...  men skönt ändå att det är över för sen kommer jag inte behöva vara orolig för gallstensanfall. Tänkte ta och berätta lite om hur helgen sett ut på ett ungefär har ju även tagit lite bilder.

Torsdags kväll skulle jag ringa SÖS och fråga när jag skulle infinna mig på SÖS inför operationen så då sa de att jag skulle vara där till kl 10.00. Kändes helt ok var dock rätt nervös men kärleken var med mig hela tiden.

Fredags gick vi upp fixade med ungarna, lilltjejen skulle vara hos mormor under dagen innan hon skulle till farmor för hon var sjuk så hon skulle sen sova hos sin farmor på kvällen. Vilket slutade med att hon var kvar hos sin farmor hela helgen. Eftersom jag inte fick åka hem förrän söndag.

Efter att vi lämnat lilltjejen åkte vi direkt till SÖS, vi var lite tidiga så vi satte oss utanför avdelningen och pratade en stund. Sen gick vi in och blev mottagna utav Karin, hon kände igen mig sen tidigare när jag gjorde min gastric bypass. Hon sa att jag skulle byta om till deras kläder och sen fick jag sitta i korridoren och vänta på att få åka ner till Operationen. Jag satt och tokskakade min kärlek försökte få mig må bättre hela tiden  men jag var grymt nervös tyckte att det var jätte jobbigt. Sen var det dags att åka ner. Jag fick gå ner så körde Karin vagnen. Kärleken höll mig i handen hela vägen. Han fick följa med ner till operationen men fick avvika när vi var framme.

Jag fick lägga mig i sängen och invänta operationssköterskan, de körde in mig i opererationssalen där jag fick klättra över till operationsbordet. De skulle sätta en kanyl i höger hand men det gick inte så en äldre dam fick göra det i vänster hand i stället då gick det bättre. och fick lite annat inkopplat som jag knappt vet vad det var för nått.  De försökte prata om lite allt möjligt då de märkte att jag var hemskt nervös, jag bara låg och skakade. Sen när det var dags att söva mig så förklarade dom att jag kommer känna mig kall om vänsterhanden och att det kommer bli lite lätt obehagligt... och det stämde bra när de sprutade in medlet och jag fick masken över ansiktet så gjorde det ont i hela vänsterarmen men det var ju kort stund eftersom jag somnade gott direkt :)

Direkt när jag blev väckt inne i operationssalen så hade jag en grym smärta i magen men jag fick morfin vilket kan få vem som helst att må bättre igen :). Efter det så fick jag ligga på uppvaket ett tag innan jag fick komma upp till avdelningen. Fick ett eget rum första natten med tv. Vilket var himla skönt.


Härlig utsikt

Lite trött och sliten.

Min fina kärlek....

Min första måltid efter operationen :) Fruktsoppa,nyponsoppa och saft

Skönt att min kärlek var så mycket han kunde hos mig. Jag sov mest ändå. Dagen efter då vi trodde att jag skulle få åka hem kom min kärlek ganska tidigt eftersom vi inte visste vad som gällde hade dock väldigt ont och medicinen ville inte riktigt hjälpa.

Läkaren ville att jag skulle stanna kvar en natt till då jag har en operation i kroppen sen tidigare vilket kan resultera i att jag kanske inte återhämtar mig så snabbt. Jag mådde rätt mycket sämre efter den här operationen än Gastric bypass vilket för mig känns konstigt för gastricen är ju en större operation. 

Det som jag även kände var lite konstigt var att jag fick klåda lite överallt och fick konstig färg i ansiktet, nästan lite röd lila

Här kan man se att jag är lite konstig i färgen i ansiktet, blev värre ett tag

Lunchen på lördagen. Fisk och mos med grönsaker. Kan säga att fisken smakade inte så jättebra. Den var geggig

Så härlig utsikt från rummet. Men det som oxå märktes tydligt var att helikoptern var i farten hela tiden. Tror jag såg den komma vid 5 tillfällen. Vilket kanske inte var så gott tecken direkt


Middagen både såg godare ut och smakade bättre, det var kalkon med morots tzatziki och grönsaker och potatis.

Under dagen på lördagen fick jag byta rum till en fyrsal i stället. Tyckte det kändes helt ok det var ju någon som behövde singelrummet mer än vad jag behövde. Jag tycker att när man ligger i ett rum med flera andra så stänger man av ljudet på mobilen, och OM man kan så går man ut när man pratar i den eller kanske pratar lite lägre.. var mer eller mindre bara jag som gjorde så. Deras signaler var höga och de pratade högt med varandra.  Så att komma hem kändes som rena lugnet :)


På väg hem, en staty utanför sjukhuset

Hej då SÖS, kan säga att det var hur skönt som helst att åka därifrån. En helg där räcker gott och väl. Bara vara hemma och krya på sig nu

På vägen hem ville kärleken att vi skulle handla lite så det finns mat hemma eftersom jag inte är så pigg och orkar gå ut och shoppa så ville han fixa det eftersom han måste jobba. Så vi åkte till willys och jag fick sitta i bilen och vänta.

pigg.... näää.. slumrade till några ggr medans han var inne och handlade. vilket måste sett kul ut för de som inte vet om att jag är nyopererad. Såg väl typ bakis ut haha

Så då var det klart. Nu har vi mat hemma under veckan. Direkt efter willys åkte vi hem och hämtade barnen. DET var hur skönt som helst. Har saknat de så mycket. Emma skrev ett sms till mig när jag låg på sös så här skrev hon: Jag saknar dig jättemyucket jag äslkar dig jättemycket och jag hopas du mår bättre i morrn love you forever puss Emma.

Hon är så söt det gör ju att man bara längtar hem ännu mer. Men när jag kom hem så fick jag jättefina blommor av barnen :)


Vackert :)

/Tjingeling

Kommentarer
Postat av: Anna

Bra att allt gick bra. Ska veta att jag tänker på dig. Kom in på msn någon dag när du orkar så kan vi snacka lite. Kram Anna !

2010-06-08 @ 15:12:48
URL: http://livetmedhopp.blogg.se/
Postat av: Anna

Krya på dej. Fick du inte mina andra kommentarer? Kram

2010-06-09 @ 15:39:03
URL: http://livetmedhopp.blogg.se/

Tyck till här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0